Producenten

 • Artister
  Sveriges Radio
  Regina Lund
  Janne Åström
  Maria Möller
  Blossom Tainton
  Svante Thuresson
  Andreas Carlsson
  Mats Öberg
  Svartklubben
  A nice noise
  Drakfilm
  Natur & Kultur
 • Utrustning
  Solid State Logic
  API
  Avalon
  Genelec
  UAD
  Softube
  Avid
 • Utbildning
  Rytmus
  Berklee College of Music
 • Partners
  Ljudolf

Vad är musik?

Man kan säga att musik handlar om att översätta tankar och känslor till ord och toner. För att åstadkomma en så trovärdig översättning som möjligt har man som producent en rad olika verktyg att använda sig av. Eftersom Johan har en bakgrund som musiker/låtskrivare men också en gedigen utbildning inom ljudteknik är han klok i sina beslut och duktig på att hitta vilka element som krävs för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Ofta handlar det om att försöka bibehålla originalkänslan i låten – från demo till färdig produktion. Det är här Johan kommer in.

Förutom att producera många duktiga artister och musiker, har Johan varit inspelningstekniker/ljudtekniker åt bland annat Sveriges Radio (SR), Drakfilm och Natur och Kultur (NOK).

Johan är förutom någon sorts musikaliskt geni också begåvad med social kompetens och känsla för detaljer. Han nöjer sig inte med halvdant och är trygg i sin kunskap.

Josefine Lindén - författare & journalist
 

Är du artist eller låtskrivare?

Om du till skriver egna låtar och är i behov av assistans med inspelning, arrangemang och produktion är du mer än välkommen att HÖRA AV DIG.

620x410_gitarr_producenten